MillaJaakkola

Se on jo täällä

Kysymys kannabiksen laillistamisesta ei ole "pitäisikö Suomessa myydä kannabista". Sitä myydään täällä joka tapauksessa.

Todellinen kysymys kuuluu: "pitäisikö kannabiskaupan olla valtion vai rikollisten hallussa?"

Asetelma on sama kuin sateenkaariperheiden ja heitä vastustavien moralistien välillä. Oletetaan, että jos homot eivät saa yhtäläisiä oikeuksia heteroiden kanssa, heillä ei ole perheitä. Että yksikään lapsi ei kasva samaa sukupuolta olevien vanhempien kasvattamana, kun pistetään silmät kiinni ja pää pensaaseen eikä tunnusteta olemassa olevia faktoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Asetelma on sama kuin homoseksuaalien ja heitä vastustavien moralistien välillä.

Kyseessä on oikeus käyttää kehoonsa miten haluaa. :) Kannabis on mieto päihde jonka käyttö ei vahingita ketään ulkopuolista.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Mikäli kannabista nauttii savuna niin tulee pitää huolta ettei altista ketään passiiviselle sauhuttelulle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi altistaisi. Toisaalta ei se pahaa tee. No, toki savu joitain häiritsee. Ei siitä huumaannu. Yksi myyti jonka voin purkaa seuraavassa blogissa. :)

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars Vastaus kommenttiin #6

Tupakointia on rajoitettu siksi että "häiritseminen" on melko lievä ilmaus passiivisen tupakoinnin terveyshaitoista. Se nimenomaan tekee pahaa. Sitä tarkoitin, en suinkaan päihtymistä passiivisena savuttelijana.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Tän pitäisi olla kaikille itsestään selvää.

Lähtökohtaisesti minä en saa aiheuttaa häiriötä muille, ja muut eivät saa aiheuttaa häiriötä mulle.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hallituksellahan on ikuinen huoli rahan riittämättömyydestä, tällä pilven myynnillä ja sen verottamisella tekis hetkessä hyvän tilin. Tuotanto ja jakelu oman ketjun kautta ja rahaa sais repiä suokuokalla julkisen sektorin älyttömien kulujen kattamiseen. Samalla löytyis hetkessä satoja uusisa työpaikkojakin jaettavaksi. Oishan se, kun käyntikortissa lukis:

Laillistettu pilven alkutuottaja. / legaliserat gräs odlare

Liian helppoa ?

Nyt joku kuitenkin sanoo, että niinniin.. mutta pilven käyttäjät aiheutavat kaikenlaisia kuluja. Jep, voi olla, mutta nyt ne tulot menee Suomi nimiseltä lafkalta sivu suun. Kulut kuitenkin jäävät Suomi Oy n maksettavaksi.

Mitähän yrittäjä Sipilä olis em. aiheesta mieltä ? Luulis nohevaa businesmiestä kiinnostavan Snabba cash.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minulta tulee blogaus piakkoin kannabismyyteistä ja muista argumenteista jota käytetään kannabista vastaan. :)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Huumekauppaa pois rikollisilta ja verotuloja sen sijaan valtiolle..... samaan tyyliin kuin USAn lukuisissa osavaltioissa. Hyötypuolet ovat aivan ylivoimaiset eivätkä noihin rajoitu.

Mutta sitten se ikävä todellisuus eli muutosvastarinta etenkin Suomessa lienee ylitsepääsemätön ongelma. Ei auta logiikka, ei auta muiden esimerkki. Ei auta vaikka jokainen USAn osavaltio laillistaisi kannabiksen. Ei auta Hollanti ei auta Portugal... ei varmaan auta kohta Norjakaan mikäli lait sielläkin muuttuvat. Täällä seurataan kai taas Ruotsia ja senkin jälkeen pari vuotta perässä....

On typerää valittaa ettei valtiolla ole varoja ja velkaa otetaan samaan aikaan kun on noinkin yksinkertainen tapa saada lisää verotuloja. Eikä kannabis ole kuin yksi esimerkki missä Suomi voisi toimia järkevämmin - esimerkkejä on heh, pilvin pimein. Eihän se käy että valtio saisi rahaa... mieluummin otetaan velkaa ja kiristetään tuet vaikka köyhimmiltä.

Toimituksen poiminnat