MillaJaakkola

Pisteet yrityksestä, mut jos ensin kysyttäis siltä jota asia koskee

Välillä hyväntahtoinen nettikeskusteluja haluaa osaltaan puolustaa huumeiden käyttäjiä ilman, että hänellä on mitään oikeaa kokemusta aiheesta.  Arvostan kyllä suunnattomasti yritystä tulla vastaan ja suhtautua meihin käyttäjiin ihmisarvoisina ihmisinä, mutta jos he todella haluavat ottaa meidän näkökulmamme huomioon,  kannattaisi ensin kysyä miten me pakkotoimien kohteet koemme asiat. Mitä me toivoisimme, mitä meidän näkökulmastamme on otettava huomioon, ja mitkä käsitykset ovat edelleen lähtöisin ennakkoluuloista vaikka puhuja on yrittänyt ottaa sellaiset huomioon.
 

  • Huumeiden käyttö on sairaus

Arvostan sitä, ettei mua luokitella tässä rikolliseksi, mutta kiitos vaan, en ole sairas. Teen harkittuja, tietoisia valintoja, enkä toimi holtittomasti. Pelkästään se ei vielä riitä sairauden merkiksi, että sattuu pitämään jostakin päihteestä.

  • Huumeiden käyttöön ajaudutaan kun yritetään paeta ahdistavaa todellisuutta

Minä rupesin käyttämään päihdyttäviä kemikaaleja,  koska olin toisaalta utelias tietämään oikeasti miltä aineiden vaikutukset tuntuvat, ja toisaalta halusin oppia oman tajuntani toiminnasta muuntelemalla sen tilaa. Sillä, kuinka kurjaa mun elämä silloin oli, ei ollut minkäänlaista vaikutusta asiaan. En ikinä yrittänyt paeta todellisuutta päihteillä, vaan koin enemmänkin testaavani huvipuiston eri laitteita.

  • Käyttäjien jahtaaminen on väärin, joten poliisin pitäisi keskittyä paljastamaan isoja huumeiden levitysorganisaatioita

Mä olen hyvin kiitollinen niille rohkeille huumekauppiaille, jotka ottavat riskejä harjoittaessaan kansalaistottelemattomuutta ja mahdollistaessaan kaupankäynnin. Jos gramma kukkaa ei vahingoita yhteiskuntaa, niin millä ihmeen menetelmällä suurempikaan määrä sen tekisi? Minkälaisen uhkatilanteen se aiheuttaa, että jollakulla on kotonaan kilo kukkaa?

Pyydän, älkää toivoko, että poliisi bustaa levitysorganisaatioita. Toivokaa mielummin, että tää koko bisnes muuttuu verolliseksi, valvotuksi ja  hyväksytyksi.

  • On kuitenkin aina parempi olla ilman kuin käyttää mitään.

Mun elämänlaatuani tietyt huumeet ovat parantaneet merkittävästi. Mun näkökulmastani ei varmasti ole parempi olla kokonaan ilman. Ja minä kun olen seurannut vierestä viimeisen 36 vuotta, mikä mua motivoi ja mikä mulle sopii, niin mulla on enemmän materiaalia tän aian arvioimiseen kuin kenelläkään.

Meillä on vaan yhteiskunnassa sellainen ääneen lausumaton totuus, jonka mukaan laittomat huumeet ovat aina sen verran haitallisia, että ilman oleminen on itsestäänselvästi terveellisempää. Jos käyttäjä väittää tähän vastaan, hän on sekaisin huumeesta eikä ymmärrä omaa tilannettaan.  Mä tiedän voivani paremmin kun polttelen, enkä ymmärrä, miten kukaan voi kokea tietävänsä asian laidan paremmin kuin minä itse. Katsovatko ne kristallipallosta vai teenlehdistä, kun tuntuvat tietävän mun arjestani faktoja, joita mä en pysty tunnistamaan vaikka yrittäisin?

Pyydän: jos olet muodostamassa mielipidettä huumekysymyksestä, niin hakeudu oikeiden käyttäjien seuraan. Meitä on moneen lähtöön, meillä on monenlaisia mielipiteitä, mutta jos ei omista minkäänlaista käytännön kokemusta huumeiden säätämisestä, ei vaan tiedä mistä puhuu.

Kiitos silti siitä, että otatte meidät huomioon ihmisarvoisina yksilöinä. Se on edelleen mukava yllätys joka kerran.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Hmmm.. ..olet, Milla, ilmeisesti kohtuukäyttäjä päihteesi suhteen, eli sun ei täydy muuttuu..:)

Itse olen raitistunut alkoholisti, vähän myös kokemusta bentsodiatsepiineistä, ns. huumeista ei mitään omakohtaista. Ongelma aivoissa kuitenkin on sama.

Vähän jää epäselväksi, kirjoitatko vain kukasta vai koko huumekirjosta. Eli kannustatko kansalaistottelemattomuuteen myös heroiinin ym. jakelun suhteen?

Onko sinulla kokemusta addiktoitumisesta? Meitä ongelmajuojia ja -käyttäjiä on pelkästään Suomessa jotain 400.000 ihmistä. Esiinnyt tekstissäsi raskaansarjan asiantuntijana. Kuitenkin kuulostat juuri sellaiselta, joita kritisoit blogissasi. Itse olen usein juonut mm. ahdistusta paetakseni.

Yksikään kohtuukäyttäjä ei koskaan pysty ymmärtämään addiktia! Ugh!

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Mä en varsinaisesti kannusta minkään aineen jakeluun, mutta kun fakta on että aineita käytetään, niin on hyvä jos halukkaat saavat ne mahdollisimman vähillä riskeillä.

Itse olen käyttänyt päivälleen yhtä kauan sekä kannabista että amfetamiinia. Jälkimmäinen on mulle ihan puhtaasti lääke - mulla on adhd-diagnoosi, ja nimenomaan puhdas amfetamiinisulfa tai dexedrine jeesaa siinä. Yleisellä tasolla kuitenkin puhun kaikkien niiden puolesta, jotka tekevät itse valintansa huumeiden suhteen. Mä en olisi ehkä valinnut samoin, mutta pyrin suhtautumaan kunnioituksella.

Heroiinikin olisi muuten saman tien paljon turvallisempaa, jos se olisi mahdollista saada apteekkilaatuisena.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Addiktiostakin on kokemusta. Mä dokasin 15 vuotta, kunnes sain tarpeekseni. En enää ikinä halua herätä siihen, että olen selvästi tapellut illalla mutten muista mitään. En ota edes puolikasta olutta - oon tässä aivan ehdoton. Mä koen, että pitkälti kannabis pelasti mut alkoholilta, koska se tarjosi riittävän vasteen päihtymisen tarpeeseen, mutten aiheuttanut sitä kaikkea paskaa mitä viina sai aikaan.

Omasta kokemuksestani tiedän siis, että addiktio yhteen aineeseen ei tarkoita addiktiota toiseen aineeseen. Ei mulle mikään muu ole sellainen perkele ollut.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Olet kyllä todella harvinainen päihteiden käytön suhteen, mutta en epäile sitä. Monelle addiktio yhteen tarkoittaa riippuvuutta muihinkin keskushermostoon vaikuttaviin päihteisiin. Mutta ei ole kahta samanlaista ihmistä, minkään asian suhteen.

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Aivokemiat ovat tosiaan yksilöllisiä. Mä olen neuroepätyypillinen, mulla on ADHD-diagnoosi ja tuttavapiirin vahvistamana selkeitä autismin kirjon piirteitä. Voi vaikuttaa asiaan. En kuitenkaan ole ainutlaatuinen, vaan tunnen itsekin useamman jotka ovat irrottautuneet addiktiostaan ja jatkaneet muiden päihteiden ongelmatonta käyttöä. Itseasiassa tunnen jopa erään, joka käyttää nykyään amfetamiinia harvakseltaan, silmin nähden vastuullisesti, vaikka nuorempana oli siihen niin koukussa että valvoi sen avulla pyöreitä viikkoja. Kaikki on siis mahdollista, yksikään päihdeongelmainen ei ole tuomittu rypemään riippuvuudessa loppuikäänsä, eikä yhden ihmisen perusteella voi tehdä mitään päätelmiä toisesta.

Toimituksen poiminnat