MillaJaakkola

kannabis ja antisosiaalisuus

Päihdelinkin pikatieto kertoo seuraavaa:

"Nuorten kannabiksen käyttö on yhdistetty myös yleiseen apaattisuuteen, motivaation puutteeseen sekä huonoon työ- ja opiskelumenestykseen."
( https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/pikatieto/kannabis )

Muna vai kana? Muistan hyvin, kuinka yläasteella pahimpia koviksia kiinnosti enemmän päihteiden käyttö kuin koulunkäynti, mutta se ei millään tavalla rajoittunut kannabikseen. Se vain oli jo silloin se yleisimmin käytetty laiton päihde, joten ei pitäisi yllättää ketään, että motivaation puutteesta kärsivä osa koululaisista hakeutui käyttämään sitä.

En tiedä onko asiaa edes tutkittu millään tavalla, mutta mun on vaikea uskoa kannabiksen itsessään aiheuttavan motivaation puutetta. Olen nähnyt omassa tuttavapiirissäni aivan liikaa päinvastaista. Ne yhteiskuntakelpoiset, työssäkäyvät veronmaksajat jotka käyttävät kannabista, eivät yleensä halua pitää itsestään meteliä. Kukapa haluaisi megalomaanisen sakkorangaistuksen, kun se määräytyy tulojen mukaan? Harvempi myöskään haluaa tulla irtisanotuksi.

Antisosiaaliset päihteiden käyttäjät näkyvät ulospäin, koska he eivät välitä kiinni jäämisestä. Tietyissä porukoissa vankilatuomiot nähdään ennemmin kunniamerkkeinä kuin rangaistuksina. Ei siis kannata tehdä kaikkia aineen käyttäjiä koskevia yleistyksiä sen äänekkäimmän, huonosti käyttäytyvän osan mukaan, käytetystä aineesta riippumatta. Vasta, kun käyttö muuttuu luvalliseksi, näemme kuinka paljon käyttäjiä todellisuudessa on. Osa pysyy tiukasti kaapissa siihen saakka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Alaikäiset toki pysyvät senkin jälkeen, ja se seikka vaikeuttaa arvion tekemistä tai laillistamiskokeiluja. Vaikeita asioita.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Ei kieltolaki / laittomat markkinat lapsia suojele millään tavoin.
"The reality is that, to date, not one jurisdiction, either in the U.S. or elsewhere, has seen a marked increase in teen drug use following the relaxation of marijuana restrictions. Not one. Both Colorado and Washington, the pioneer states of marijuana legalization, have actually seen drops in teen marijuana use following legalization. The drop in Colorado was particularly dramatic. Despite the wave of legalization, nationwide teen drug use is at a 20-year low."
https://www.psychologytoday.com/us/blog/beastly-be...

Käyttäjän MillaJaakkola kuva
Milla Jaakkola

Eipä lapsia oikein suojele muu kuin ikärajavalvonta. Se on sitten arvovalinta, päätetäänkö hyväksyä alaikäisille myyminen jatkamalla nykyistä ei-ei-politiikkaa, koska se on tämän hetken todellisuus.

Voi kun kaikki jaksaisivat muistaa, etteivät tosiasiat lakkaa olemasta kieltämällä ne.

Eivätkä luonnonilmiöt. Päihtymisen tarve kaikenlaisilla eläinlajeilla on yksi luonnonilmiö muiden joukossa, ja sen torjuminen on yhtä hyödytöntä kuin yrittää estää tuulta puhaltamasta.

Toimituksen poiminnat