MillaJaakkola

Kalsaritonttulogiikkaa huumepolitiikassa

  • Kalsaritonttulogiikkaa huumepolitiikassa

Eräässä South Park -sarjan jaksossa yksi lapsista saa selville, että maan alla asuvat tontut varastelevat ihmisten kalsareita tehdäkseen voittoa. Tontuille on kuitenkin epäselvää, millä tavalla kalsarit olisi tarkoitus muuttaa rahaksi.

Huumepolitiikassa vallitsee saman tapainen uskomus. Sen mukaan huumeiden käytön ja hallussapidon on oltava lakiteknisesti rikollista toimintaa, koska nuorisoa on suojeltava päihderiippuvuudelta. Näin käyttäjän näkökulmasta logiikka näyttää tältä:

  1. Poliisi käy tonkimassa Millan alusvaatelaatikkoa ja maustekaappia huumeiden varalta
  2. ?
  3. Joku nuorison edustaja välttyy huumeriippuvuudelta

Kakkoskohdaksi on tarjottu sellaista kuin "pelotevaikutus", mutta tämä ei näytä toimivan kummoisesti, koska laittomien päihteiden, varsinkin kannabiksen, kulutus senkun lisääntyy.

Jos minä vaikkapa kasvatan hampun, poliisi varastaa sen ja minä joudun kiristämään vyötä sakkoja maksellessani, niin millä mekanismilla joku ulkopuolinen ihminen on välttynyt ongelmilta? Tämän haluaisin kuulla selkeästi auki selitettynä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Jos minä vaikkapa kasvatan hampun, poliisi varastaa sen ja minä joudun kiristämään vyötä sakkoja maksellessani, niin millä mekanismilla joku ulkopuolinen ihminen on välttynyt ongelmilta? Tämän haluaisin kuulla selkeästi auki selitettynä."

Tähän olisi todellakin mielenkiintoista saada vastaus.

Armas Roteva

Loistava kiteytys vallitsevasta tilanteesta.

Toimituksen poiminnat